Eus bezoekt pluimveehoudster in Haarle: ‘Jullie zullen het nooit eens worden’

VideoColumnist Özcan Akyol is gefascineerd door de schrijvers van brieven aan deze krant: wat maakt iemand zo boos of gepassioneerd dat hij of zij de moeite neemt een brief te schrijven naar de krant? En wie zitten er achter deze brieven? In de videoserie Brieven van Eus gaat hij bij ze langs. Vandaag bezoekt hij Jolanda Kieftenbeld en haar 40.000 kippen.

De pluimveehoudster uit Haarle in Overijssel schreef een brief ‘recht uit het hart’ naar aanleiding van heimelijk opgenomen video’s door dierenrechtenactivisten. ,,Sinds Animal Rights ’s nachts filmpjes maakt in stallen is het gevoel van veiligheid op eigen erf sterk afgenomen. Ze stellen zichzelf boven de wet en denken dat ze zomaar ongevraagd mogen binnenkomen. Wat dat doet met de dieren - stress, onrust, insleep van ziekten - lijkt ze niet te deren. En wat dat doet met boerengezinnen, interesseert ze waarschijnlijk nog minder’’, leest Akyol voor uit haar brief. 

Kieftenbeld zegt dat ze niets te verbergen heeft, en dus trekt de columnist een overall aan om een kijkje te nemen in de kippenstal voor de derde aflevering van Brieven van Eus, die hierboven is te zien.

Bekijk hier alle afleveringen van Brieven met Eus.

Volledig scherm
Özcan Akyol ontmoet brievenschrijfster en kippenboerin Jolanda Kieftenbeld © Videostill
Volledig scherm
Brieven met Eus © Joost Hoving
  1. Brouwers uit Haarle vernoemen speciaalbier naar bekendste taxichauffeur van Salland
    PREMIUM

    Brouwers uit Haarle vernoemen speciaal­bier naar bekendste taxichauf­feur van Salland

    HAARLE/MARLE - Hij raakte verzeild in de meest vreemde situaties en bracht menig beschonken kroegganger in Salland naar huis. Nu mag taxichauffeur Teun Stevens, alias De Neuze, zelf genieten van zijn eigen biertje. Een uit de hand gelopen grap van William Kemperman en Leo Kemper uit Haarle leidde tot een tripel bier die vernoemd is naar de beroemde taxichauffeur uit Marle, die binnenkort vijftig jaar in de taxiwereld zit.

Reggestreek