Volledig scherm
Centrumpromotor Manfred Körbl krijgt de komende drie jaar meer tijd om activiteiten en evenementen naar Nijverdal te halen. © Emiel Muijderman

Extra geld voor centrumpromotor van Nijverdal

NIJVERDAL - De Stichting Promotie Nijverdal (SPN) krijgt de komende drie jaar extra geld van de gemeente Hellendoorn voor de uitbreiding van het aantal uren van centrumpromotor Manfred Körbl. 

De Nijverdaller is nu officieel één dag per week bezig met  het organiseren van allerlei activiteiten en evenementen in het winkelhart van Nijverdal. Daarmee is een bedrag van 12.000 euro gemoeid, dat uit de reclamebelasting wordt betaald

 Halve dag

Maar volgens het SPN-bestuur is de centrumpromotor in de praktijk structureel veel meer tijd kwijt aan deze taak en is het daarom niet meer dan logisch dat hij er een halve dag per week bij krijgt. Het Hellendoornse college kan zich hierin vinden en stelt daarvoor 6.000 euro per jaar beschikbaar. Dat geld komt uit de opbrengst van de ondergrondse parkeergarage Henri Dunant.

 Impuls

Dat laatste is volgens het college verdedigbaar, omdat de centrumpromotor een impuls aan het winkelhart geeft. Niet alleen de eigen inwoners en de recreanten profiteren van de vele evenementen, die tegenwoordig in het centrum worden gehouden. Dat geldt natuurlijk ook voor de winkeliers, want al deze activiteiten zorgen voor meer gezelligheid en bezoekers in het dorp dat hard op weg is een koopcentrum van regionaal formaat te worden.

  1. The Damned Few: vieze, ranzige en donkere rock uit Nijverdal en Haarle
    PREMIUM

    The Damned Few: vieze, ranzige en donkere rock uit Nijverdal en Haarle

    NIJVERDAL/HAARLE - Meer dan een jaar geleden geeft The Damned Few alles op het festival Geurenpop in Hellendoorn. De band met leden uit Haarle, Dalmsholte en Nijverdal maalt er niet om dat er slechts een handvol mensen toekijkt. De gitaar scheurt, de zangeres haalt uit, de bas bonkt en het drumwerk groovet. Voor de rocker onmisbare ingrediënten, nu samengebracht op The Dirt de eerste EP van het gezelschap.

Reggestreek