Volledig scherm
Er komt een extra voorstelling van Wie bint vrie, het nieuwe theaterstuk over 75 jaar bevrijding van de gemeente Hellendoorn met op de foto de filmmakers Leo Steur (achter het stuur) en Johan Huis in't Veld, (op het dak) en de toneelspelers Herman Kampman en Hennie Greevink (op de voorgrond) © Bert Kamp

Extra voorstelling van Wie bint vrie in Nijverdal

NIJVERDAL - Er is grote belangstelling voor Wie bint vrie, het nieuwe theaterstuk van schrijver-dichter Herman Kampman in het kader van de viering van 75 jaar bevrijding van de gemeente Hellendoorn. De voorstelling op 4 april in Het ZINiN Theater was binnen enkele weken geheel uitverkocht. 

Vandaar dat inmiddels is besloten een tweede voorstelling te geven op 9 april, de dag dat de gemeente in 1945 werd bevrijd. Dat wordt een middagvoorstelling, die volgens de makers uitstekend past bij de andere geplande bevrijdingsfestiviteiten op deze dag. Kaarten zijn verkrijgbaar bij het ZINiN Theater en via de site www.zinin.com. De cast is inmiddels uitgebreid met Zoë Wolff (zang), Hans Dijsselhof (trompet) en de dansgroep Swing. 

  1. Wouter (23) uit Nijverdal leidt nieuwe studentenvereniging in Zwolle, die zich vooral richt op mbo’ers
    PREMIUM

    Wouter (23) uit Nijverdal leidt nieuwe studenten­ver­e­ni­ging in Zwolle, die zich vooral richt op mbo’ers

    NIJVERDAL/ZWOLLE - Studentenverenigingen genoeg in Zwolle, maar eentje die zich vooral richt op mbo’ers was er tot nu toe niet. Evenmin een club die mikt op studenten in de creatieve sector. Bij de nieuwe studentenvereniging COS komen die twee dingen samen. Nijverdaller Wouter Wolfkamp (23), oud-student van de creatieve vakschool Cibap, is voorzitter van de kersverse club.

Reggestreek