Schaapsherder André Kühn hoopt dat een ezel zijn schapen  gaat beschermen tegen mogelijke aanvallen van wolven of loslopende honden.
Volledig scherm
PREMIUM
Schaapsherder André Kühn hoopt dat een ezel zijn schapen gaat beschermen tegen mogelijke aanvallen van wolven of loslopende honden. © Jeffrey Scholman

Ezel moet schaapskudde op de Sallandse Heuvelrug beschermen tegen aanvallen van wolven: ‘Maar hij moet eerst nog wel flink groeien’

NIJVERDAL - Schaapsherder André Kühn werpt een nieuw wapen in de strijd om in de toekomst zijn kuddes te beschermen tegen mogelijke aanvallen van de wolf.  Het gaat om een ezel, die zowel een wolf, loslopende honden of andere aanvallers te lijf moet gaan met zijn tanden en hoeven.

  1. Grote plannen voor Vriezenveen, 800 tot 1000 nieuwe huizen (en dat niet alleen): ‘Dit is reëel’
    PREMIUM

    Grote plannen voor Vriezen­veen, 800 tot 1000 nieuwe huizen (en dat niet alleen): ‘Dit is reëel’

    Vriezenveen krijgt er tussen de achthonderd en duizend nieuwe woningen bij. De gemeente heeft grote plannen voor een gebied ten zuiden van het dorp. Ook komt er een locatie voor winkels die grote goederen verkopen en een gemêleerde woonwijk aan de noordkant. Twenterand moet het merendeel van de grond nog in bezit zien te krijgen, maar de kans van slagen wordt ‘reëel’ geacht.
    Vriezenveen