De Haarlenaren Linda en Ton Willems en zijn ouders Herman en Hermien bij de oude varkensschuren aan de Haarlerveldweg 6-8, waar woonruimte voor ‘spoedzoekers’ is gepland. Erfcoach Agnes Mentink staat daarachter.
Volledig scherm
De Haarlenaren Linda en Ton Willems en zijn ouders Herman en Hermien bij de oude varkensschuren aan de Haarlerveldweg 6-8, waar woonruimte voor ‘spoedzoekers’ is gepland. Erfcoach Agnes Mentink staat daarachter. © Lenneke Lingmont

‘Fantastisch plan’ voor toekomst van het platteland

NIJVERDAL/HAARLE - ‘Ontwikkel maar, ga ervoor’. Dat riepen leden van de commissie Grondgebied naar een opgetogen Linda Willems, die vanaf de publieke tribune ingespannen de discussie over haar initiatief volgde en tot haar grote opluchting al snel merkte dat het ‘doorstroomerf voor spoedzoekers’ een flinke stap dichterbij is gekomen.

  1. ‘Gait’ uit Rijssen maakt eerste meters op zijn kartonnen fiets: ‘Nu op naar de Holterberg!’
    PREMIUM
    met video

    ‘Gait’ uit Rijssen maakt eerste meters op zijn kartonnen fiets: ‘Nu op naar de Holterberg!’

    RIJSSEN - De terrastegels trillen als twee zelfgebouwde fietsen voorbij rollen richting de start. Zenuwachtig kijkt de jonge testrijder Dani naar het massieve kartonnen gevaarte dat hij samen met zijn klasgenoten bouwde. Het moment van de waarheid. „Het is net Ter land, ter zee en in de lucht. Binnen twee seconden kunnen al die weken hard werken voor niets zijn geweest.”