Volledig scherm
PREMIUM
Floyd Schippers verkoopt eieren vanuit een klein koelkastje langs de weg in Nijverdal. © Bert Kamp

Floyd (21) uit Hellendoorn verkoopt verse eieren: ‘Mensen zijn eerlijker als ze zien dat er een camera hangt’

Op Goed VertrouwenHELLENDOORN - Kakelvers zijn ze, de eieren van Floyd Schippers. Hij verkoopt ze vanuit een houten kast die voor zijn huis staat. Met daarin een koelkast en een geldpotje.

De 21-jarige woont in het Doktersbos aan de Duivecatelaan, die misschien wel te boek staat als de oudste verbindingsweg tussen Hellendoorn en Nijverdal. Het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan op de statige laan met zijn knoestige bomen en weelderig groen. Niets is echter wat het lijkt. Want het eerste dat Floyd deed toen hij de eierverkoop van zijn vader overnam, was het instellen van een beveiligingscamera.

  1. Kinderen leven zich in Nijverdalse sporthal uit op opblaasbare speeltoestellen
    PREMIUM
    Video

    Kinderen leven zich in Nijverdal­se sporthal uit op opblaasba­re speeltoe­stel­len

    NIJVERDAL - Het puzzelboekje ligt opengeslagen op het tafeltje, maar de vrouw uit Nijverdal komt niet toe aan haar kruiswoordraadsel. Ze volgt met haar ogen zoontje Thijs (7), die maandagmiddag in sporthal Het Ravijn enthousiast van speeltoestel naar speeltoestel rent, maar het al gauw beu is om in zijn eentje verder te spelen. Hij wil alleen nog een keertje naar één van de opblaasbare speelattributen als papa komt kijken...

Reggestreek