Volledig scherm
© Foto Emiel Muijderman

Fors meer geld voor wegonderhoud in gemeente Hellendoorn

NIJVERDAL - De gemeente Hellendoorn trekt de komende jaren vele honderdduizenden euro’s extra uit voor onderhoud aan wegen.

Dat is noodzakelijk om de conditie van wegen op peil te houden. Uit onderzoek blijkt dat hiervoor gemiddeld ruim 1,1 miljoen euro per jaar nodig is, terwijl ‘slechts’ 730.000 euro beschikbaar was.

Bij de presentatie van de meerjarenbegroting 2017-2020 erkende verkeerswethouder Jelle Beintema dat de kwaliteit van het wegennet in de gemeente Hellendoorn de afgelopen jaren door forse bezuinigingen achteruit is gehold. Sommige wegen in het buitengebied zijn zo slecht dat de verkeersveiligheid in gevaar dreigt te komen. De absolute ondergrens lijkt bereikt.

Vanuit de samenleving en de lokale politiek wordt steeds vaker gevraagd om een (forse) verhoging van het onderhoudsbudget. Ook de provincie Overijssel vindt dat er iets moest gebeuren.„En nu we financieel gezien iets meer lucht hebben, komen we dus aan deze wensen tegemoet”, zegt Beintema om te vervolgen dat het college met ingang van 2017 per jaar 4 ton extra uittrekt voor wegonderhoud. Een deel van dat geld komt uit de forse meevaller bij de aanbesteding van de Noord-Zuid verbinding bij Hellendoorn.

Reggestreek