De gedenksteen in de binnentuin van het Huis voor Cultuur en Bestuur wordt verplaatst naar het Memory Vrijheidsmuseum, waar op 22 maart 2022 de slachtoffers van het zware bombardement op Nijverdal worden herdacht. te herdenken.
Volledig scherm
De gedenksteen in de binnentuin van het Huis voor Cultuur en Bestuur wordt verplaatst naar het Memory Vrijheidsmuseum, waar op 22 maart 2022 de slachtoffers van het zware bombardement op Nijverdal worden herdacht. te herdenken. © gemeente Hellendoorn

Gedenksteen Nijverdal verplaatst naar Memory Vrijheidsmuseum: ‘Deze plek doet recht aan de geschiedenis’

NIJVERDAL - De gedenksteen ter nagedachtenis van de 85 slachtoffers van de bombardementen op Nijverdal tijdens de Tweede Wereldoorlog krijgt een nieuwe plek. Het monument wordt vrijdag van de binnentuin van het Huis voor Cultuur en Bestuur verplaatst naar een locatie voor het Memory Vrijheidsmuseum.

  1. Een ontluisterend inkijkje achter de voordeuren bij Twents kanaal: ‘Psychisch is het niet meer te doen’
    PREMIUM

    Een ontluiste­rend inkijkje achter de voordeuren bij Twents kanaal: ‘Psychisch is het niet meer te doen’

    Aan kanaal Almelo - De Haandrik is het motto: ‘Niet klagen, maar dragen’. Een gesloten gemeenschap, die zich niet graag achter de voordeur laat kijken. Via een enquete van I&O Research in opdracht van de gemeenten Twenterand en Hellendoorn, onder 182 van de 404 schademelders, is dat toch mogelijk. Dat geeft een ontluisterend beeld van de problemen die spelen langs het water. Een greep uit de verhalen.
    Daarlerveen