De gedenksteen in de binnentuin van het Huis voor Cultuur en Bestuur wordt verplaatst naar het Memory Vrijheidsmuseum, waar op 22 maart 2022 de slachtoffers van het zware bombardement op Nijverdal worden herdacht. te herdenken.
Volledig scherm
De gedenksteen in de binnentuin van het Huis voor Cultuur en Bestuur wordt verplaatst naar het Memory Vrijheidsmuseum, waar op 22 maart 2022 de slachtoffers van het zware bombardement op Nijverdal worden herdacht. te herdenken. © gemeente Hellendoorn

Gedenksteen Nijverdal verplaatst naar Memory Vrijheidsmuseum: ‘Deze plek doet recht aan de geschiedenis’

NIJVERDAL - De gedenksteen ter nagedachtenis van de 85 slachtoffers van de bombardementen op Nijverdal tijdens de Tweede Wereldoorlog krijgt een nieuwe plek. Het monument wordt vrijdag van de binnentuin van het Huis voor Cultuur en Bestuur verplaatst naar een locatie voor het Memory Vrijheidsmuseum.

  1. Raad enthousiast over zonnepark op parkeerterrein Avonturenpark Hellendoorn: ‘Een visitekaartje van onze gemeente

    Raad enthousi­ast over zonnepark op parkeerter­rein Avonturen­park Hellen­doorn: ‘Een visite­kaart­je van onze gemeente

    NIJVERDAL/HELLENDOORN - De Hellendoornse politiek legt het plan voor het overkappen van het parkeerterrein van het Avonturenpark Hellendoorn en plaatsen van zonnepanelen op die enorme ‘carport’ geen strobreed in de weg. Sterker nog, het wordt beschouwd als een ‘schoolvoorbeeld van dubbel grondgebruik’, dat elders in de gemeente navolging zou moeten vinden.

Reggestreek