Is de werkdruk op het ambtelijk apparaat (te) hoog? André Oonk (GroenLinks) en Ruben Minkjan (ChristenUnie) wijzen daarop.
Volledig scherm
PREMIUM
Is de werkdruk op het ambtelijk apparaat (te) hoog? André Oonk (GroenLinks) en Ruben Minkjan (ChristenUnie) wijzen daarop. © Getty Images/Image Source

Gedoe over werkdruk in Hellendoorn: ‘Mensen vrezen voor hun baan’

NIJVERDAL - Zieke ambtenaren minder snel vervangen en alleen nog tijdelijke krachten aanstellen als het echt niet anders kan. Dat wil het college van burgemeester en wethouders in Hellendoorn. Het levert een besparing op van een ton, maar het risico is dat sommige taken niet meer worden uitgevoerd of werkzaamheden vertraging oplopen. Hoe verantwoord is dat? „Mensen vrezen voor hun baan en mensen met kwaliteit zoeken elders emplooi.”

André Oonk (GroenLinks) en Ruben Minkjan (ChristenUnie) wijzen in de eerste bespreking van de nieuwste bezuinigingsvoorstellen op de hoge werkdruk bij het ambtelijk apparaat en het risico dat nog veel meer mensen uitvallen als de druk nog verder wordt opgevoerd. Oonk: „Wij horen van ambtenaren dat het water hen tot de lippen staat en dat mensen mede hierdoor de organisatie willen verlaten.” Jan Veneman (Lokaal Hellendoorn)  vulde aan: „Mensen vrezen voor hun baan en mensen met kwaliteit zoeken elders emplooi.” Burgemeester Anneke Raven bevestigt het geschilderde beeld en benadrukt: „De eerste projectleider heeft ons al verlaten...”

Reggestreek