Volledig scherm
Een flink stuk bosgrond in Nijverdal wordt volgende week gedwongen geveild. © Lenneke Lingmont

Gedwongen verkoop van bosgrond in Nijverdal

NIJVERDAL - Op de website van BOG Auctions wordt dinsdag 10 september een flink stuk bosgrond in de omgeving van de Jan van Galenlaan in Nijverdal geveild, waar ooit camping Hietland stond. Het gaat om de gedwongen verkoop van bijna 50 percelen, die samen worden verkocht. 

De online executieverkoop wordt begeleid door Nysingh Advocaten Notarissen uit Arnhem. Notaris Edith Dutmer beroept zich op haar ambtsgeheim, maar uit openbare stuken van het Kadaster blijkt dat de verkoop gebeurt op verzoek van Yarkel BV uit Hoofddorp. Die liet medio vorig jaar beslag leggen op deze gronden, die eigendom zijn van CJ Vastgoed uit Uithoorn. Yarkel BV stelde voor de rechtbank in Almelo nog een bedrag van 128.600 euro van CJ Vastgoed tegoed te hebben.

Grondspeculant

CJ Vastgoed is één van de bv's van grondspeculant Tom Cornet. Het echtpaar Cornet kocht in 2017 de voormalige camping. Cornet verdeelde de 6,2 hectare in 100 kavels van diverse afmetingen en bood die stukjes bosgrond als beleggingsobject aan. In een gelikte brochure werd onterecht de suggestie gewekt dat woningbouw op deze plek mogelijk zou zijn. Het bewuste terrein maakt echter deel uit van de Sallandse Heuvelrug en volgens de provincie Overijssel en gemeente Hellendoorn is woningbouw hier nu en in de toekomst uitgesloten. Menige investeerder, die dacht dat de grond als bouwgrond meer waarde zou krijgen, kocht een spreekwoordelijk kat in een zak.

‘Opgelicht’

Dat laatste geldt blijkbaar ook voor de  eigenaar van Yarkel BV, die absoluut niet met zijn naam en verhaal in de krant wil en zich beperkt tot de opmerking dat hij is ‘opgelicht door Cornet’ en dat het gaat om ‘de verkoop van gronden in Nijverdal’. 

Reggestreek