Volledig scherm
© Rianne den Balvert

Geen bezoekers, wel een kater na stropdasfeest in Nijverdal

NIJVERDAL - Het is nog onzeker of er in Nijverdal een nieuwe datum komt voor het omstreden stropdrasdrinken. Een eerste poging om het drinkspel te organiseren liep vrijdagavond uit op een mislukking.

Horeca-ondernemer Henri Geugies, initiatiefnemer en eigenaar van café Uncle Sam, is ernstig teleurgesteld. Nog deze week beraadt hij zich met zijn personeel over de gevolgen van de ophef waarmee hij zich afgelopen week zag geconfronteerd.

Teleurgesteld
„De commotie vooraf heeft ons genekt. Daar ben ik ook teleurgesteld over, niet over het feit dat de animo zo gering was. De lol was er bij voorbaat al af. Ik kan me ook goed voorstellen dat het publiek hier niet op af is gekomen. In hun geval had ik ook gezegd: ‘Geef mijn portie maar aan Fikkie’.’’

Eén bezoeker
Vanwege de geringe belangstelling werd het evenement vrijdagavond afgelast. Het drankspel, waarbij deelnemers met een stropdas worden vastgespijkerd aan de tapkast, trok slechts één bezoeker. Volgens de organisatoren hadden ze er zich negen deelnemers aangemeld. Die bleven allemaal weg, net als de andere bezoekers van het café aan de Grotestraat.

'Storm in glas water'
Ook Geugies zelf was vrijdag afwezig. De horecaman, naast caféhouder ook geluidstechnicus, had naar eigen zeggen verplichtingen op een benefietavond in Huis ter Duin. „Ik laat mijn agenda niet bepalen door anderen. Dit is een storm in een glas water. De burgemeester en anderen hebben dit opgeblazen, wij niet.”

De kater voor Uncle Sam werd later op de avond nog een beetje verzacht. „We hadden ‘s nachts toch weer aardig wat bezoekers, maar het blijft belachelijk dat een onbenullig spelletje zoveel ophef kan veroorzaken. Als dit hier de norm wordt, dan kun je het als horecaondernemer wel vergeten.”

Reggestreek