Volledig scherm
Oldtimers in de straten van Hellendoorn © Bert Kamp

Geen haast op de klassieke motor in Hellendoorn

NIJVERDAL/HELLENDOORN - Motorclub Nijverdal-Hellendoorn (MCNH) hield zondag de jaarlijkse dag voor veteranen en klassiekers. Er kwamen oldtimers en liefhebbers uit heel Nederland.

Op de asfaltbaan van de evenementenweide rijden twee motoren een paar rondjes. Haast hebben de rijders niet. Snelheid is niet het belangrijkst. De bocht afsnijden is helemaal uit den boze. Het gaat er bij de regelmatigheidswedstrijd niet om als eerste de finishstreep te passeren. „Het is de bedoeling om een gemiddelde van 36 kilometer per uur te rijden. Dat doen ze zonder op de teller te kijken. Ze rijden op gevoel. Op veel vooroorlogse motoren zit geen teller. Als er wel een op zit, moet die worden afgeplakt”, zegt Marcel Schuurman van de wedstrijdorganisatie.

„Voor deze regelmatigheidswedstrijd op de evenementenweide hadden we twee ritten. In de ochtend gingen we richting Luttenberg en na de koffiepauze zijn we naar Den Ham gereden. Je zag de mensen naar buiten komen om naar de passerende motoren te kijken”, zegt Schuurman. In totaal waren er 65 deelnemers. „Nog altijd is hier veel belangstelling voor. Er zijn genoeg liefhebbers van klassieke motoren. Onderdelen worden vaak zelf gemaakt. Het zijn veelal handige jongens. Er reed ook een bezemwagen mee. Maar het zegt wel iets dat geen enkele oude motor het begaf.”

Reggestreek