Volledig scherm
De eerste fase van Kruidenwijk-Zuid is bijna gereed. In het aangepaste bestemmingsplan is nu een streep gezet door het geplande appartementencomplex aan de entree. © Lenneke Lingmont

Geen hoogbouw in Kruidenwijk-Zuid in Nijverdal

NIJVERDAL -  De bouw van een appartementencomplex op de hoek Lupinelaan-Baron van Sternbachlaan gaat definitief niet door. 

De geplande hoogbouw met achttien appartementen moest de entree van de Kruidenwijk-Zuid (Heemtuin) accentueren. De gemeente Hellendoorn en de Rijssense projectontwikkelaars Roosdom-Tijhuis en Ter Steege hebben hun afspraken over het afbouwen van de eerste fase van Kruidenwijk-Zuid echter gewijzigd.

 Op de plek van het geplande appartementencomplex komt straks een blokje met vijf aaneengesloten grondgebonden huizen. Ten oosten van de Pimpernel mogen drie extra grondgebonden woningen worden gerealiseerd. Hierdoor daalt het totale aantal woningen in de eerste fase van de Kruidenwijk-Zuid met tien. Dat past helemaal in de afspraken die Hellendoorn met de provincie Overijssel heeft gemaakt om de woningbouwplannen meer in evenwicht te brengen met de werkelijke lokale woonbehoefte. 

De gemeente gebruikt de aanpassing van het bestemmingsplan Kruidenwijk-Zuid eerste fase ook om het eigen gronddepot tussen de aansluiting Lupinelaan/Baron van Sternbachlaan en de Schanshekweg na vele jaren te legaliseren. Bovendien worden een groter deel van de Baron van Sternbachlaan, enkele huizen aan de Schaapskooiweg en de percelen snippergroen langs de Akkerwinde opgenomen in dit aangepaste bestemmingsplan.

Reggestreek