Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Geen moeite met eten van sprinkhanen op Helders Fees

HELLENDOORN - Op het Helders Fees werd donderdag door twaalf teams volop gestreden om wie het beste kan overleven op een onbewoond eiland. Het was voor het eerst dat Expeditie Robinson op het Helders Fees was. En met succes. Want de organisatie, die in handen was van de supportersvereniging van voetbalclub Hellendoorn, moest al op tijd de inschrijving sluiten omdat het maximale aantal deelnemers was bereikt.

"We zagen het programma van het Helders Fees en het leek ons gelijk leuk om mee te doen", vertelt Marijn Piksen. "We wisten niet echt wat we moesten verwachten, maar dat is ook wel weer leuk." Samen met zus Emma Piksen, Maura Velding en Emma Jansen vormt ze het Dreamteam. "We hebben ons niet voorbereid, want we hadden geen idee welke onderdelen er zijn. Dat was allemaal onbekend."

De vier jongedames zijn enthousiast. Met het onderdeel snelheid hebben ze ogenschijnlijk geen enkele moeite. Maar na afloop van het parcours moet er toch wel even op adem worden gekomen. "Je denkt dat je het wel even doet, omdat het zo makkelijk lijkt, maar dan valt het toch nog tegen", aldus Maura.

Sprinkhaan

Het onderdeel kennis is van een andere orde. Vragen als 'Uit welke stofjes bestaat een molecule?' moeten goed worden beantwoord. Wanneer een vraag niet goed wordt beantwoord, dan wordt er gedobbeld, met de kans dat je een gedroogde meelworm of sprinkhaan moet eten. Voor de meeste deelnemers is dit geen probleem.

Hoewel de onderdelen voor iedere deelnemer een andere uitdaging bieden, is bij dit spektakel vooral het meedoen het belangrijkste. De gezelligheid, de gemoedelijkheid en de saamhorigheid die zo bij het Helders Fees passen, maken het feestje compleet. En dat is nou net waarvoor het Helders Fees bedoeld is.

Het idee van Expeditie Robinson goes Heldern is een afgeleide van het tv-programma Expedition Robinson. Hierin moeten deelnemers overleven op een onbewoond eiland. Of het spektakel een ware opvolger blijkt van Slag um Heldern valt nog te bezien. Want volgens de Oranjevereniging die het Helders Fees organiseert is het evenement een sportief onderdeel dat door voetbalclub Hellendoorn wordt verzorgd en dat onderdeel kan elk jaar verschillen.

Reggestreek