Volledig scherm
Marco Borsato was de headliner van de eerste editie. © Emiel Muijderman

Geen vervolg aan Dauwpop-zusje in Hellendoorn

HELLENDOORN - Het festival Onder Aan De Berg is na één editie al gesneuveld. Het ‘Dauwpop-zusje’ in de Hellendoornse bossen keert dit jaar niet terug op de agenda. 

Vorig jaar pakte het festival - georganiseerd door Ev’Hands - nog uit voor zijn eerste editie met namen als Marco Borsato, Caro Emerald en Jeangu Macrooy. Volgens organisator Frank Satink kon voor deze editie niet de juiste headliner gevonden worden en is besloten het evenement geen vervolg te geven.

Picknickgevoel

Onder Aan De Berg moest het succesvolle zusje van Dauwpop worden. Dat festival loopt al jaren als een trein. De gedachte was dat een festival de avond vóór Dauwpop op hetzelfde terrein ook moest kunnen scoren. Met een andere naam en meer focus op eten, drinken en Nederlandstalige muziek probeerde Onder Aan De Berg zich te onderscheiden.

De publieke belangstelling viel echter tegen tijdens de eerste editie. Zo werd last-minute besloten dat bezoekers gratis een introducee mochten meenemen. Overigens had dat volgens Satink niks van doen met een slechte voorverkoop.

De organisatie blijft zoeken naar een invulling voor een tweede dag rond Dauwpop. Volgens Satink kan Onder Aan De Berg bij een geschikte artiest de komende jaren nog terugkeren. Dauwpop zelf staat dit jaar op zaterdag 26 mei op de planning. Volgens Satink stevent dat evenement opnieuw af op een uitverkocht huis, met 13.000 bezoekers.

Volledig scherm
Beelden van de eerste editie. © Emiel Muijderman

Reggestreek