Volledig scherm
Het Gehandicapten Platform Hellendoorn voert een ‘beschavingsoffensief’ om weer een openbaar toilet in het centrum van Nijverdal te krijgen. © Han Haveman

Gehandicaptenplatform zet gemeente Hellendoorn ‘te kakken’

NIJVERDAL - Het Gehandicaptenplatform Hellendoorn is bang dat het centrum van Nijverdal verstoken blijft van een openbaar toilet. Voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart was er nog volop (politieke) belangstelling voor dit onderwerp, maar sindsdien blijft het oorverdovend stil. 

 Voldoende reden voor voorzitter Johan Nijzink met een ludieke brief aan de gemeenteraad aan de bel te trekken, want Nijverdal heeft volgens hem recht op ‘een fatsoenlijk bereikbare drukgelegenheid', zodat mensen met hoge nood niet langer op het struikgewas zijn aangewezen, ofwel ‘om met 't gat 't bos in te trekken’.

 Nijzink verwijst in de brief naar de geslaagde protestactie bij het NS-station van het Gehandicaptenplatform begin dit jaar en toezegging van wethouder Jelle Beintema dat hij de mogelijkheden voor een dergelijke voorziening in de dorpskom gaat onderzoeken. 

 „Wie denkt de politieke luwte te kunnen gebruiken om het openbaar toilet een zachte dood te laten sterven zal een leger tegenover zich vinden van strijdlustige darmgasten. We zullen geen wettig middel schuwen om de gemeente, desnoods in EU-verband,  als sanitaire barbaren te kakken te zetten”, schrijft Nijzink.

Hij stelt dat nu de herinrichting van de Grotestraat in Nijverdal in volle gang is, het tijd wordt om spijkers met koppen te slaan en een plekje te vinden voor ‘een goed onderhouden verwarmde sanitaire voorziening’. „Van uw antwoord hangt af of we verdere actie zullen ondernemen”, besluit Nijzink zijn brief. 

Reggestreek