Volledig scherm
PREMIUM
Moeilijke tijden dienen zich aan voor de gemeente Hellendoorn. Er moeten vele miljoenen euro's worden bezuinigd om het gemeentelijke huishoudboekje sluitend te krijgen. © Lenneke Lingmont Fotografie

Gemeente Hellendoorn nu echt op zwart zaad

NIJVERDAL - De economische crisis is voorbij, maar de financiële problemen voor Hellendoorn worden met de dag groter. Er is ruim 24 miljoen euro extra nodig om de begrotingen tot en met 2022 sluitend te krijgen. Bezuinigen wordt het nieuwe credo van de Hellendoornse politiek.

Dat de financiële vooruitzichten voor de gemeente Hellendoorn niet al te rooskleurig waren was al  bekend. De kosten van het zogeheten sociaal domein, vooral die van de jeugdzorg en huishoudelijke ondersteuning, rijzen de pan uit. Deze zware financiële tegenvallers konden tot nu toe binnen de hiervoor gevormde reserves worden opgevangen en de verwachting was dat dit ook in 2019 nog het geval zou zijn. De ambtelijke organisatie kreeg daarom de opdracht de hele begroting nog eens grondig door te spitten en met voorstellen te komen op welke beleidsvelden en -taken vanaf 2020 eventueel kon worden bezuinigd.

  1. Wandelen voor Water in gemeente Hellendoorn: 2.700 euro

    Wandelen voor Water in gemeente Hellen­doorn: 2.700 euro

    NIJVERDAL - De 72 leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisscholen De Marliaantjes (Marle) en De Meander en De Wingerd uit Nijverdal hebben vorige week tijdens het landelijke evenement Wandelen voor Water 1.800 euro bij elkaar gelopen voor het Nigeria-project van de Stichting ZOA. De opbrengst is door hulporganisatie Aqua for All nog eens met 50 procent verhoogd, zodat het eindbedrag van de actie in de gemeente Hellendoorn uitkomt op 2.700 euro.

Reggestreek