Volledig scherm
De gemeente Hellendoorn heeft voor de tweede keer binnen enkele weken een drugspand in de Kruidenwijk in Nijverdal gesloten. © ANP XTRA

Gemeente Hellendoorn sluit opnieuw drugspand in Nijverdal

NIJVERDAL - De gemeente Hellendoorn heeft  donderdagmorgen opnieuw een drugspand in Nijverdal gesloten. Het gaat om een woning aan de Laurier in de Kruidenwijk, waar de politie tijdens een inval medio juni onder meer harddrugs heeft aangetroffen. De bewoner zit nog steeds vast. Hij mag zijn huurwoning zes maanden niet betreden.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Hellendoorns burgemeester Anneke Raven deze maatregel gebruikt in de strijd tegen (de handel in) verdovende middelen. Enkele weken geleden werd om dezelfde reden al een flatwoning aan de Venkel gesloten. De gemeente wil op deze manier de openbare orde beschermen en het woongenot en de veiligheid van de omwonenden garanderen. „Wij tolereren geen drugsoverlast in onze gemeente, dat is onacceptabel”, aldus de burgemeester.

Ze roept de inwoners op om verdachte situaties en (vermoedens van) drugshandel en hennepkwekerijen te blijven melden bij de autoriteiten.   

Reggestreek