Gerard Mensink stopt dit jaar als voorzitter van de Dorpsraad Hellendoorn. Hij was elf jaar bestuurslid, waarvan de laatste acht als voorzitter.
Volledig scherm
Gerard Mensink stopt dit jaar als voorzitter van de Dorpsraad Hellendoorn. Hij was elf jaar bestuurslid, waarvan de laatste acht als voorzitter. © frank uijlenbroek

Gerard Mensink stopt bij Dorpsraad Hellendoorn

HELLENDOORN - De Dorpsraad Hellendoorn moet op zoek naar een nieuwe voorzitter. Gerard Mensink stopt per 1 juli als boegbeeld van deze vrijwilligersorganisatie, die de belangen van het dorp Hellendoorn behartigt. 

De 69-jarige Hellendoorner was elf jaar bestuurslid van de Dorpsraad, waarvan de laatste acht als voorzitter. Mensink vindt dat het de hoogste tijd wordt dat iemand anders deze kar gaat trekken. Mensink: „Ik heb 50 jaar allerlei vrijwilligerswerk  gedaan en wil het nu wat rustiger aan gaan doen.” Het is onbekend wie Mensink gaat opvolgen bij de Dorpsraad. 

  1. Stralende lente hard gelag voor Twentse festivals: wat had het mooi kunnen zijn
    PREMIUM

    Stralende lente hard gelag voor Twentse festivals: wat had het mooi kunnen zijn

    ENSCHEDE/HELLENDOORN - De lente van 2020 gaat de boeken in als de zonnigste ooit. Voor de een een pleister op de wonde in coronatijd, voor de ander een hard gelag. Organisatoren van festivals behoren tot die laatste categorie: mooi weer op Hemelvaartsdag, mooi weer aanstaande voor het pinksterweekend: ze kunnen zich de haren wel uit hun hoofd trekken. Hun hoop is gevestigd op volgend jaar. „Hopelijk met hetzelfde weer.”

Reggestreek