Volledig scherm
© Liselotte Kolthof

Gratis parkeren in centrum Nijverdal

NIJVERDAL - Met ingang van 1 december hoeven automobilisten niets meer te betalen als ze hun auto op straat parkeren in het centrum van Nijverdal.

Dat is het gevolg van het aannemen van de motie, die de vijf coalitiepartijen indienden tijdens de begrotingsvergadering. Met deze motie loopt de politiek vooruit op de verwachte afschaffing van het betaald parkeren op straat met ingang van 1 januari. Dat is het meest besproken onderdeel van het veelomvattende centrumplan om van Nijverdal een regionaal koopcentrum van formaat te maken.

Half miljoen
Voor de uitvoering van het centrumplan is het nog wel noodzakelijk dat de pandeigenaren in het centrum over de brug komen met hun toegezegde bijdrage van ruim een half miljoen euro (‘plan B’). In navolging van wethouder Thomas Walder liet ook de politiek gisteren blijken volop vertrouwen te hebben in de goede afloop hiervan.

Met het opschorten van het betaald parkeren per 1 december komt de politiek vooral de Nijverdalse middenstand tegemoet voor wie december de meest belangrijke maand van het jaar is. Winkeliersvereniging Op naar Nijverdal springt hierop in met de slogan ‘vrij parkeren in koopcentrum Nijverdal’.

Reggestreek