Volledig scherm
Ronald, Eva en zoontje Tobias Kuipers hoefden niet op de klok te kijken tijdens de lunch in het centrum. © Bert Kamp

Gretig gebruik van gratis parkeerplaatsen in Nijverdal

NIJVERDAL - De parkeerplaatsen in het centrum van Nijverdal waren donderdag op de eerste dag van het gratis parkeren meteen goed bezet.

Veel automobilisten werpen snel een blik op de parkeerautomaten, of het wel echt gratis is. Ze kijken tegen een grijze afdekplaat aan, want betalen hoeft niet meer. Voorlopig althans, want het is nog allerminst zeker dat het betaald parkeren definitief wordt afgeschaft.

Gemeente en ondernemers willen van Nijverdal een regionaal koopcentrum maken, maar of dat op deze manier lukt? Daarover zijn de meningen verdeeld, blijkt uit reacties van automobilisten.

Niet duur
Mevrouw Tijhuis parkeert haar auto achter de HEMA aan het Nijveldserf. „Dat had ik anders ook gedaan. Een euro is toch niet veel voor een uur parkeren? Daar ga ik niet voor naar Rijssen rijden, waar het gratis is. Bovendien moet je dan het benzinegeld ook meerekenen.”

Het maakt Henk Enserink uit Hulsen ook niets uit. „Anders gooide ik er 10 eurocent in om even naar bakker Voortman te lopen. Dat is toch bijna niets.”

Handicap
Kitty Verleg denkt daar toch anders over. Zij parkeert haar auto achter die van Enserink om samen met haar zoon over te steken naar Hans Anders. „Ik denk dat we hier best wat keuze hebben in winkels, maar dat mensen van buiten Nijverdal niet willen betalen voor het parkeren. Normaal sta ik op een gehandicaptenplek, maar die ligt een stuk verderop, dus voor mij is dit ideaal. De fiets is geen optie, omdat mijn kinderen gehandicapt zijn.”

Ondernemer Dorien Middelkamp hoopt dat het niet te laat is voor de middenstand. „Door de tunnel en het betaald parkeren zijn we klandizie kwijtgeraakt. Parkeren moet gewoon gratis zijn. Dat ondernemers moeten meebetalen is onzin. Het is een taak van de gemeente.”

Reggestreek