Volledig scherm
© RGBStock

Groen licht voor bouw luxe appartementen Nijverdal

NIJVERDAL - Er is groen licht voor de bouw van appartementen op de hoek Smidsweg-Molenweg in Nijverdal. Residentie La Vida Moderna wordt nu Villa Brillante.

Het duurt even voordat het goede nieuws helemaal tot hem doordringt, maar dan verzucht grondeigenaar Richard Broeks: „Eindelijk gerechtigheid.” Hij zegt ‘erg blij’ en ‘opgelucht’ te zijn dat het Hellendoornse college zijn verzet tegen de bouw van veertien luxe appartementen op de hoek Smidsweg-Molenweg heeft gestaakt.

De gemeenteraad moet maandagavond weliswaar nog definitief akkoord gaan, maar dat lijkt een formaliteit. „Het college heeft goed geluisterd, gaat plan-Broeks groen licht geven en heeft het raadsvoorstel aangepast”, reageert wethouder Thomas Walder kort.

Gerechtigheid
Broeks: „Er valt echt een last van me af, want dit heeft een enorme impact gehad op mij en ons gezinsleven, zowel financieel als emotioneel. We zijn al vanaf 2003 bezig met dit bouwplan. In 2009 heb ik een stuk grond verkocht aan de gemeente om de verkeersveiligheid op de kruising Smidsweg-Molenweg te verbeteren. De gemeente beloofde destijds ‘voortvarend’ mee te werken aan het realiseren van woningbouw op deze plek. We zijn nu zeven jaar verder, dus ja, dit voelt wel als een stukje gerechtigheid, eindelijk!”

In 2003 werd nog uitgegaan van de bouw van een complex met 24 appartementen op deze locatie. Dat aantal is na diverse aanpassingen verkleind tot veertien. Residentie La Vida Moderna van destijds wordt nu Villa Brillante, dat beter past bij het dorpse karakter van Nijverdal.

Reggestreek