De Hellendoornse raad gaf dinsdagavond groen licht voor de komst van een kinderboerderij in Nijverdal.
Volledig scherm
De Hellendoornse raad gaf dinsdagavond groen licht voor de komst van een kinderboerderij in Nijverdal. © Fred Leeflang

Groen licht voor kinderboerderij in Nijverdal

NIJVERDAL - De vestiging van een kinderboerderij aan de rand van bedrijventerrein 't Lochter gaat door. De Hellendoornse gemeenteraad heeft gisteravond ingestemd met het gewijzigde bestemmingsplan voor deze voorziening aan de Lijsterweg.

 Dat ging overigens niet zonder slag of stoot. De drie lokale partijen en de  VVD stemden tegen vanwege de grote bezwaren, die hiertegen leven in de buurt. Zij stelden dat ‘het plezier van de één nooit het verdriet van de ander mag worden.’ 

Raad van State

Veel omwonenden beschouwen de kinderboerderij als een ongewenste aantasting van hun woon- en leefgenot en hebben al aangekondigd naar de Raad van State te stappen om alsnog hun gelijk te halen. Ze stelden dat de gemeente Hellendoorn in deze kwestie een allesbehalve neutrale rol heeft gespeeld, voelden zich nooit echt gehoord en noemden de mogelijkheden van inspraak een farce. Een meerderheid van de raad vond echter dat hun bezwaren voldoende zijn weerlegd.

Noaberschop

 De gemeenteraad maakt zich nog steeds grote zorgen over de totaal verziekte sfeer tussen de initiatiefnemers van de kinderboerderij en de omwonenden. Wethouder Thomas Walder gaf aan dat de gemeente bereid is om opnieuw een mediator in te zetten om de onderlinge verhoudingen te normaliseren, om goed noaberschop te herstellen. Ook burgemeester Anneke Raven wil zich daarvoor inzetten. „De komst van een kinderboerderij moet een feest voor kinderen worden en mag geen ruzie van grote mensen blijven”, benadrukte fractievoorzitter Ruben Minkjan van de ChristenUnie.

Reggestreek