Volledig scherm
Ondernemers en gemeente vinden samen dat 't Lochter een flinke opknapbeurt moet krijgen. © Frans Nikkels

Groen licht voor opknappen Nijverdals bedrijventerrein

De Hellendoornse politiek stemt in met de plannen voor het opknappen van industrieterrein 't Lochter 1 en 2. Het wordt gezien als een noodzakelijke kwaliteitsimpuls van een rommelig aandoend bedrijventerrein, waardoor werkgelegenheid behouden blijft.

De verbetering van de verkeersveiligheid en invoering van cameratoezicht op 't Lochter wordt alom toegejuicht. Natuurlijk is er ook kritiek. Sommige partijen zetten vraagtekens bij de noodzaak van aparte oversteekplaatsen voor heftrucks en de aanleg van recreatieve wandelpaden voor het personeel van de bedrijven op 't Lochter. En niet iedereen vindt het realiseren van een omheind parkeerterrein voor grote vrachtwagens een echte prioriteit. Enkele partijen stellen dat het onderwerp duurzaamheid er te bekaaid vanaf komt.

Samen
De vereniging Parkmanagement 't Lochter, Businessclub Hellendoorn-Nijverdal en de gemeente sloten begin deze maand een intentieovereenkomst voor het opknappen van het bedrijventerrein. De provincie Overijssel en gemeente leggen hiervoor elk een half miljoen euro op tafel, de ondernemers nemen de resterende 2 ton voor hun rekening. Ze willen hiervoor een Bedrijven Investerings Zone (BIZ) instellen.

Reggestreek