Volledig scherm
Het bordspel We Energy Game van de Hanzehogeschool Groningen is door de Stichting Platform Duurzaam Hellendoorn aangepast voor lokaal gebruik. © Stichting Platform Duurzaam Overijssel

Groene Kabouter voor Hellendoorns bordspel

NIJVERDAL/RAALTE - De Stichting Platform Duurzaam Hellendoorn is door de innovatiemakelaardij IM@Overijssel onderscheiden met de Groene Kabouter, een jaarlijkse prijs voor een aansprekend duurzaamheidsinitiatief in deze provincie. De stichting kreeg de prijs voor het doorontwikkelen van de We Energy Game.

IM@Overijssel is door de provincie in het leven geroepen om lokale initiatieven op het terrein van duurzaamheid te ondersteunen. Het is de vierde keer dat de Groene Kabouter wordt uitgereikt. Hiervoor waren vijf initiatieven genomineerd, waaronder ook de updates van Harry Olthof over zijn energieneutrale huurwoning. De Nijverdaller eindigde als derde.

Het platform heeft inmiddels zes bordspellen aangeschaft en negen vrijwilligers zijn beschikbaar als begeleider. Het nu beloonde bordspel is bestemd voor scholen, plaatselijke belangen, verenigingen, clubs en dergelijke en is in Nijverdal al eens gespeeld met leerlingen van de christelijke scholengemeenschap Reggesteyn. Dit spel kent zes rollen (mens, planeet, productie, winst, balans en regelgeving). De deelnemers krijgen een aantal dilemma’s voorgeschoteld en leren onder meer hoe complex de energietransitie is en dat ze moeten samenwerken om hun doelen te bereiken.

Volledig scherm
De Groene Kabouter en een cheque van 250 euro worden in Raalte uitgereikt aan leden van de Stichting Platform Duurzaam Hellendoorn. © Stichting Platform Duurzaam Hellendoorn

Reggestreek