GroenLinks: ‘Wij zijn trots op Hellendoorn’

videoNIJVERDAL - GroenLinks maakte een bijzonder filmpje, dat opviel tussen alle bezuinigingsretoriek in de Hellendoornse begrotingsvergadering. Deze coalitiepartij maakte een ding erg duidelijk: ‘Wij zijn trots op Hellendoorn’.

De Hellendoornse gemeenteraad heeft deze week de begroting voor 2020 goedgekeurd met de stemmen van de oppositiepartijen VVD en Lokaal Hellendoorn tegen. Er moesten deze keer miljoenen euro’s worden bezuinigd om het eigen huishoudboekje weer enigszins op orde te krijgen. Een moeizaam en pijnlijk bezuinigingsproces, waarvan alle inwoners de gevolgen in hun portemonnee gaan voelen. Er is volgend jaar nauwelijks geld voor nieuw beleid.

Filmpje

De meeste partijen stonden in hun algemene beschouwingen uitgebreid stil bij alle bezuinigingsvoorstellen en belastingmaatregelen, waarbij er vooral kritiek kwam op de dreigende ozb-stijging van 25 procent. GroenLinks deed het helemaal anders. In haar bijdrage stonden niet de bezuinigingen centraal, maar dat het desondanks nog steeds goed toeven is in Hellendoorn. Dat het een gemeente is met een hoog voorzieningenniveau. In een door partijgenoot Mike Knol gemaakt filmpje reisden de twee GroenLinks-raadsleden Anja ter Harmsel en André Oonk door de gemeente en lieten in de diverse kernen zien waarom hun partij zo trots is op Hellendoorn.

Statements

Ze gebruikten de film bovendien om nog enkele politieke statements te maken. GroenLinks was altijd tegen de aanleg van de Noord-Zuidverbinding, maar gaat zich nu niet verzetten tegen de voltooiing van deze belangrijke verbinding. Daarmee wordt immers gedane beloften ingelost en (verkeers)knelpunten in Nijverdal, Hulsen en Hellendoorn opgelost. Op het uitzichtpunt bovenop de Noetselerberg maakten beide raadsleden duidelijk het erg jammer te vinden dat er nog steeds zoveel verkeer over de Toeristenweg rijdt.

Volledig scherm
De GroenLinks-raadsleden Anja ter Harmsel en André Oonk reizen in een filmpje door de gemeente om te laten zien dat het ondanks alle bezuinigingen nog steeds goed toeven is in Hellendoorn. © Han Haveman
  1. Brouwers uit Haarle vernoemen speciaalbier naar bekendste taxichauffeur van Salland
    PREMIUM

    Brouwers uit Haarle vernoemen speciaal­bier naar bekendste taxichauf­feur van Salland

    HAARLE/MARLE - Hij raakte verzeild in de meest vreemde situaties en bracht menig beschonken kroegganger in Salland naar huis. Nu mag taxichauffeur Teun Stevens, alias De Neuze, zelf genieten van zijn eigen biertje. Een uit de hand gelopen grap van William Kemperman en Leo Kemper uit Haarle leidde tot een tripel bier die vernoemd is naar de beroemde taxichauffeur uit Marle, die binnenkort vijftig jaar in de taxiwereld zit.

Reggestreek