Volledig scherm
Jan Meester. © Archief Tubantia

Grondlegger Hellendoorn Rally Jan Meester overleden

HELLENDOORN - Een van de grondleggers van de Hellendoorn Rally, Jan Meester, is zondag overleden. 

Voorzitter Berto Plomp van de Stichting Hellendoorn Rally kreeg maandag bericht dat de oud-navigator en mede-oprichter van het evenement uit Diepenveen is overleden. 

In de jaren 80 groeide de Hellendoorn Rally uit tot ‘dé’ rally van Nederland met sterke inschrijvingen uit het buitenland. „Hij heeft er samen met de andere grondlegger Herman Olthof voor gezorgd dat de rally een Europese status kreeg wat zeer bijzonder is”, vertelt Plomp.

Navigator

In de jaren 70 was hij zelf navigator wat Meester tot 1987 heeft gedaan. Na jarenlange inzet voor de Hellendoorn Rally trok Meester zich ongeveer tien jaar geleden terug uit het bestuur maar dat betekende niet dat hij de sport helemaal de rug toekeerde. 

Oude auto's

Meester was betrokken bij de Legend Rally voor oude auto's die drie keer heeft plaatsgevonden. Hij was de laatste jaren ook betrokken bij andere ‘historic events’ in de autosport.

Jan Meester is 76 jaar geworden.

  1. Wandelen voor Water in gemeente Hellendoorn: 2.700 euro

    Wandelen voor Water in gemeente Hellen­doorn: 2.700 euro

    NIJVERDAL - De 72 leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisscholen De Marliaantjes (Marle) en De Meander en De Wingerd uit Nijverdal hebben vorige week tijdens het landelijke evenement Wandelen voor Water 1.800 euro bij elkaar gelopen voor het Nigeria-project van de Stichting ZOA. De opbrengst is door hulporganisatie Aqua for All nog eens met 50 procent verhoogd, zodat het eindbedrag van de actie in de gemeente Hellendoorn uitkomt op 2.700 euro.

Reggestreek