Volledig scherm
PREMIUM
Pyrenese berghonden (op de foto rechts in de schaapskooi) worden op de Sallandse Heuvelrug ingezet om de schapen te beschermen tegen de wolf © Ronald van Dam

Grote berghond houdt wolf weg van schapen op Sallandse Heuvelrug

NIJVERDAL - De Duitse herder André Kühn heeft drie Pyrenese berghonden getraind om wolven bij de schaapskudde op de Sallandse Heuvelrug weg te houden. Onder meer aan deze maatregel wordt vrijdagavond aandacht besteed in het tv-programma Vroege Vogels.

 Het BNNVARA-programma staat, volgens boswachter Ine Nijveld van Staatsbosbeheer, geheel in het teken  van het meerjarenplan van provincie, Staatsbosbeheer en Landschap Overijssel om de kwetsbare natuur op de Sallandse Heuvelrug te herstellen.

  1. Regisseuse vindt kranten uit Tweede Wereldoorlog: ‘Ik dacht eerst dit zou een mooi rekwisiet zijn’

    Regisseuse vindt kranten uit Tweede Wereldoor­log: ‘Ik dacht eerst dit zou een mooi rekwisiet zijn’

    NIJVERDAL - Het is een bijzonder toeval. Sanne Kamst-Velthuis regisseert momenteel het muzikale theaterstuk ‘Nooit Vergeten...’ dat gaat over het leven in Nijverdal tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zonder dat ze het wist staat thuis in haar schuur in het Duitse dorpje Brandlecht al jaren een doos met kranten uit 1937 en 1939. Historisch materiaal dat ze graag wil afstaan aan het Memory Vrijheidsmuseum in Nijverdal.

Reggestreek