Volledig scherm
© politie Hellendoorn

Grote verkeerscontrole in Nijverdal

NIJVERDAL - De politie heeft vrijdagmiddag en -avond op de Grotestraat in Nijverdal een grote verkeerscontrole gehouden. Daarbij werden er in totaal 1788 voertuigen en hun inzittenden gecontroleerd. Er is tenminste een bekeuring uitgedeeld.

Tussen 15:00 uur en 22:00 uur werd al het verkeer dat uit de richting van de Raalte kwam en de afslag Nijverdal nam om het centrum in te rijden van de weg gehaald. Op een parkeerplaats ter hoogte van de Bonteweg werden de voertuigen en inzittenden aan een controle onderworpen in het kader van het Donkere Dagen Offensief. De controle is een extra maatregel tegen woning- en autoinbraken.

Inbraken
De controle werd aangekondigd op een aanwezige lichtkrant en de mensen kregen te horen waarom er werd gecontroleerd. Bij de controle van de 1788 voertuigen zijn geen bijzonderheden wat betreft inbraken of diefstallen naar voren gekomen. Wel werd een bestuurder meegenomen naar het bureau omdat hij bij de blaastest een '`fail' blies. Daar bleek hij echter onder de wettelijke grens van 0,5 promille te zitten. De man kon daarom zijn weg weer vervolgen.

Blaastesten
Er zijn in totaal 73 blaastesten afgenomen. Er is verder een bestuurder bekeurd voor het rijden zonder geldig rijbewijs.
Er was volgens de politie veel sympathie onder de inwoners van Nijverdal voor de actie.

Volledig scherm
© politie Hellendoorn

Reggestreek