Grote plantenbakken in het centrale deel van de Grotestraat in Nijverdal zijn onvoldoende om de snelheid van het autoverkeer af te remmen. Het college stelt nu voor de straat in juli en augustus af te sluiten voor doorgaand autoverkeer.
Volledig scherm
PREMIUM
Grote plantenbakken in het centrale deel van de Grotestraat in Nijverdal zijn onvoldoende om de snelheid van het autoverkeer af te remmen. Het college stelt nu voor de straat in juli en augustus af te sluiten voor doorgaand autoverkeer. © Gemeente Hellendoorn

Grotestraat Nijverdal gaat wellicht twee maanden dicht voor auto’s: ‘Vloeken in de kerk’

NIJVERDAL - De mededeling kwam voor veel Hellendoornse raadsleden en Nijverdalse winkeliers als een volslagen verrassing. Het college wil bij wijze van proef het centrale gedeelte van de Grotestraat twee maanden afsluiten voor het gemotoriseerde verkeer. En het is kort dag, want het moet al op 1 juli ingaan.

  1. Schiet gemeente met kanon op een mug bij aanpak van jongerenoverlast aan de Regge? ‘Iedereen is toch jong geweest’
    PREMIUM

    Schiet gemeente met kanon op een mug bij aanpak van jongeren­over­last aan de Regge? ‘Iedereen is toch jong geweest’

    HELLENDOORN - Jongeren kunnen bij het fietsbruggetje achter ijsfabriek Ben & Jerry’s nog wel een verfrissende duik in de Regge nemen, maar de omvang van de ligweide is inmiddels behoorlijk ingeperkt. Ook mogen ze niet langer vanaf de Overwaterbrug in het water springen. „We willen niet aansprakelijk worden gesteld als iemand hier een dwarslaesie oploopt.”

Reggestreek