Volledig scherm
Voor de herinrichting van de Groetstraat in Nijverdal is 2,4 miljoen euro beschikbaar. © Toma Tudor

Grotestraat Nijverdal: niet alle wensen betaalbaar

NIJVERDAL - Verder springen dan de financiële polsstok lang is? Dat is niet iets waartoe de Hellendoornse politiek snel bereid is. Ook bij de veelbesproken herinichting van de Grotestraat kiezen commissieleden uiteindelijk voor de gulden middenweg.

Pandeigenaren, bewoners, winkeliers, gemeente en andere betrokkenen hebben bijna twee jaar gebrainstormd over de toekomst van deze drukke doorgaande weg. Tijdens deze sessies passeerden talloze ideeën de revue en werden allerlei ideaal-plaatjes geschetst over de Grotestraat als aantrekkelijk verblijfs- en winkelgebied. En ook over de Grotestraat als verbinding tussen het centrum van Nijverdal en De Paarse Poort om een deel van de honderdduizenden bezoekers van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug richting de dorpskom te lokken.

Schrappen
Maar lang niet alle wensen blijken uitvoerbaar te zijn. Het college heeft een voorlopig ontwerp voor de Grotestraat gemaakt, waarin flink wat zaken zijn geschrapt en waar mogelijk werkzaamheden worden gecombineerd. Het gaat om een totale investering van 2,4 miljoen euro. De Hellendoornse politiek heeft zonder veel discussie ingestemd met het voorgestelde ontwerp.

Reggestreek