Voorzitter Jet Mars van de werkgroep Haarle Energie Neutraal en directeur Hans Verheul van de CAVV Zuid-Oost Salland op het dak van de mengvoederfabriek. Onderzoek moet aantonen of de hete lucht die nog door de grote pijp wordt uitgeblazen, kan worden gebruikt om nabijgelegen woningen en gebouwen te verwarmen.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Jet Mars van de werkgroep Haarle Energie Neutraal en directeur Hans Verheul van de CAVV Zuid-Oost Salland op het dak van de mengvoederfabriek. Onderzoek moet aantonen of de hete lucht die nog door de grote pijp wordt uitgeblazen, kan worden gebruikt om nabijgelegen woningen en gebouwen te verwarmen. © Emiel Muijderman

Haarle neemt regie voor windmolens en zonneparken zelf in handen

DAARLE - In Daarle leidden plannen voor windmolens en twee zonneparken tot grote onrust en verdeeldheid. In Haarle willen ze dat voorkomen door de regie zelf in handen te nemen.

Plaatselijk Belang Haarle hield zich al geruime tijd bezig met duurzaamheid in het dorp. De aandacht voor dat onderwerp kwam vorig jaar ineens in een stroomversnelling toen het bedrijf LC Energy aangaf een zonnepark te willen realiseren in het buitengebied van Haarle.

Reggestreek