Volledig scherm
Inwoners van Haarle moeten in elk geval nog een poosje wachten op een besluit over een veilige oversteek over de N35 bij de Koersweg/Meijerinksweg, © Eduard Bessembinder

Haarle verdient veilige N35-oversteek, maar wanneer?

NIJVERDAL - De inwoners van Haarle verdienen een veilige oversteek (tunnel of brug) over de steeds drukker wordende N35 ter hoogte van de Koersweg/Meijerinksweg . Daarover zijn de politieke partijen in de gemeente Hellendoorn het eigenlijk wel met elkaar eens.

Maar coalitie- en oppositiepartijen verschillen van mening  over het tijdstip waarop zo’n besluit moet worden genomen. De coalitie wijst op een breed gemeentelijk onderzoek naar de gevaarlijke verkeerssituatie bij Haarle en het opstellen van het nieuwe gemeentelijke mobiliteitsplan. Daarin moet na de zomer ook geld worden gevonden voor deze veilige oversteek.

Onvoldoende geld

De oppositie stelt dat in zo’n mobiliteitsplan ook andere verkeersknelpunten aan de orde komen die allemaal om een oplossing schreeuwen. Ze vrezen dat hierdoor onvoldoende geld overblijft voor een goede oplossing bij Haarle. Om dat te voorkomen, kwamen de VVD en Lokaal Hellendoorn bij de behandeling van de maatregelen ter verbetering van de verkeersveiligheid op de N35 tussen Nijverdal en Haarle met een gezamenlijk amendement.

Beide oppositiepartijen zien helemaal niets in variant 3, waarin wordt uitgegaan van de aanleg van twee fietsbruggen, ten westen van restaurant De Sallandse Berg en de Oude Deventerweg. Op eerstgenoemde locatie komt er ook een fietsbrug over het spoor.  Zij kiezen voor een tunneltje bij de Klinkenbeltweg nabij destructiebedrijf Rendac, in combinatie met een veilige oversteek bij de Koersweg-Meijerinksweg. 

‘Historische fout’

Dat kwam hen op de te verwachten reactie te staan dat die oversteek bij Haarle letterlijk buiten het agendapunt valt en de raad hierover op een later tijdstip een besluit moet nemen. Uiteindelijk stemde de raad met de kleinst mogelijke meerderheid (13/12) voor de verdere uitwerking van variant 3. „Een historische fout”, vond  VVD-fractieleider Winnie Müller, die voor Haarle betekent dat ze daar nog een poosje op goed nieuws moeten wachten.

Reggestreek