Volledig scherm
Archieffoto © iStock/ThinkStock

Haastige hardloper mishandelt bejaard stel uit Nijverdal

NIJVERDAL - Ze kan er nog niet over uit. Afgelopen vrijdag werden de bejaarde ouders (80 en 82 jaar) van Pascal Hegeman uit Nijverdal mishandeld door een hardloper, omdat het tweetal niet snel genoeg aan de kant ging.

De Nijverdalse zette een oproep op Facebook om de ‘laffe dader’ te vinden. Pascals ouders kwamen vrijdagmiddag haar tweeling van twee jaar ophalen voor een wandelingetje. ,,Ze liepen op het fietspad langs de Holterweg in de buurt van het Kattenbos, toen een hardloper hen achterop kwam Hij riep iets als 'Ga aan de kant' of 'Maak plaats', klaarblijkelijk omdat hij lekker door wilde lopen.’’

Opzij
Het bejaarde stel ging opzij, maar in het voorbijgaan kreeg de bejaarde Nijverdalse een schouderduw waardoor ze bijna ten val kwam. Haar echtgenoot zei: ’Is dat nou nodig?’, waarna de hardloper iets onverstaanbaars mopperde en doorliep. Nadat het bejaarde tweetal door twee ruiters was gepasseerd, kwam de hardloper op een draf terug. ,,Mijn moeder voelde aan dat het nu wel eens mis kon gaan. Een van de zoontjes moest de wandelstok inleveren, die hij even van opa had geleend, om zich te verdedigen. Maar gelukkig trok ze dat plan in.

Door elkaar schudden
Vervolgens greep de man haar bij de revers en schudde haar stevig door elkaar,’’ vertelt Pascal Hegeman. Toen haar vader riep dat de hardloper zijn vrouw los moest laten, was hij zelf aan de beurt. ,,Mijn vader is tegen de grond gewerkt. De hardloper bleef maar schelden. Na enkele minuten liep hij toch door. Het moet zo rond half vijf zijn gebeurd. De man is tussen de 50 en 60 jaar, heeft een groot postuur, is kalend, spreekt ABN , was gekleed in een geel neon sportshirt en witte korte broek.’’ Pascals ouders brachten de kleinkinderen thuis en waren zeer geschokt door het voorval.

Wijkagent
Aangifte bij de politie wilden ze echter niet doen. ,,Ze zijn nogal nuchter. De politie doet toch niks,’ zei mijn vader. Hij zou nog wel een keertje op de fiets naar het bos gaan, zei hij, en zou zijn belager dan wel tegenkomen. Dat leek me geen goed plan.’’ Ze belde de politie, maar kon omdat ze niet zelf was belaagd, alleen melding doen van de mishandeling. ,,De politie zou het doorgeven aan de wijkagent en misschien hoorden we daar nog wel iets van. Met mijn ouders gat het verder wel goed. Ze hebben geen ernstige verwondingen maar vooral blauwe plekken. Maar wie doet nou zoiets?’’ Als ze de identiteit van de dader nog achterhaalt – haar Facebookoproep is ruim 5000 keer gedeeld – zal ze die melden aan de politie opdat die alsnog in actie komt. Gebeurt dat niet, dan hoopt ze dat de dader het bericht ook leest. ,,Als hij daardoor tot inkeer komt, zou dat al voldoende zijn.’’

Reggestreek