Volledig scherm
Onnodige ophef over een vishandelaar leidde tot het schrappen van de voor vrijdag geplande haringparty in dorpshuis ’t Aahoes in Aadorp. © ANP

Haringparty in Aadorp gecanceld vanwege ophef over vishandelaar

NIJVERDAL/AADORP - Niet alle hondjes heten Fikkie, maar alle vishandelaren uit Spakenburg lijken wel Zwaan te heten. Een ongelukkige verwisseling van twee viszaken met dezelfde naam leidde tot de nodige ophef in Aadorp en het niet doorgaan van de voor vrijdag geplande haringparty in dorpshuis ’t Aahoes. 

Voorzitter Michiel van Oostveen van de Stichting ’t Aahoes stuurde exploitant Henk Grotenhuis van dit gemeenschapshuis begin deze week een opmerkelijk mailtje, waarin hij stelt dat de vishandelaar die betrokken is bij de geplande haringparty ‘geen zuivere bedoelingen heeft’ en ‘onder valse voorwendsels handelt’.  Van Oostveen geeft aan dat hem ter ore is gekomen dat deze handelaar de naam Zwaan gebruikt, maar dat eigenaar Jaco Zwaan van de Zeevishandel Zwaan Spakenburg in Nijverdal van niets weet.

Van Oostveen schreef: „Het lijkt mij extreem wenselijk om spoedig duidelijkheid te verschaffen over de contacten, die jij hebt met de aanwezige vishandelaar en de achterliggende motieven. Hij moet zijn kar direct van het terrein van ’t Aahoes verwijderen, totdat die duidelijkheid is verschaft.”

Verbijsterd

Grotenhuis stuurde het mailtje door naar Klaas Henk Zwaan van Vishandel Zwaan uit Enschede, die inderdaad geen enkele familieband heeft met de genoemde vishandel uit Nijverdal. De Enschedese vishandelaar geeft aan ‘verbijsterd’ te zijn door de aantijgingen van Van Oostveen aan zijn adres. Hij noemt die ‘volstrekt onacceptabel’ en benadrukt dat één telefoontje voldoende was geweest om dit misverstand uit de wereld te helpen. Volgens Zwaan lijkt dit mailtje te passen in de ‘moeizame verhouding’ tussen de exploitant en het stichtingsbestuur.

Zwaan baalt vreselijk van de ophef in Aadorp en heeft daarom besloten zijn medewerking aan de haringparty te cancelen. „We zullen u als stichting aansprakelijk stellen voor de directe en indirecte financiële schade, alsmede ook voor de schade aan onze bedrijfsnaam. U kunt hierover een schrijven van onze advocaat tegemoet zien”, laat hij Van Oostveen weten. 

  1. Brouwers uit Haarle vernoemen speciaalbier naar bekendste taxichauffeur van Salland
    PREMIUM

    Brouwers uit Haarle vernoemen speciaal­bier naar bekendste taxichauf­feur van Salland

    HAARLE/MARLE - Hij raakte verzeild in de meest vreemde situaties en bracht menig beschonken kroegganger in Salland naar huis. Nu mag taxichauffeur Teun Stevens, alias De Neuze, zelf genieten van zijn eigen biertje. Een uit de hand gelopen grap van William Kemperman en Leo Kemper uit Haarle leidde tot een tripel bier die vernoemd is naar de beroemde taxichauffeur uit Marle, die binnenkort vijftig jaar in de taxiwereld zit.

Reggestreek