Volledig scherm
Sommige ouderen waagden zich vrijdagmiddag aan een dansje tijdens het meezingfestijn met levensliederenkoor Hart en Smart in de feesttent van Bruisend Nijverdal . © Lenneke Lingmont

Hart en Smart maakt de tongen los in Nijverdal

NIJVERDAL: - Ze deinden rustig mee op de muziek, sommigen zwaaiden enthousiast met de armen en een enkeling waagde zich aan een dansje in de feesttent van Bruisend Nijverdal op de Markt, waar meer dan 300 ouderen genoten van de meezingmiddag.

 Het plaatselijke levensliederenkoor Hart en Smart bracht gisteren de nodige evergreens ten gehore als ‘Ein bisschen Frieden’ (Nicole) en ‘Je loog tegen mij’ (Drukwerk), nummers die bij deze doelgroep absoluut aansloegen.  

‘Aandoenlijk’

Volgens voorzitter Ewald Aaltink van de Stichting Evenementen Nijverdal (SEN) past zo'n ouderenmiddag absoluut in het programma van een dorpsfeest, waar voor ieder wat wils moet zijn.„Donderdag waren de kinderen aan de beurt met de theatershow van Dolf Moed, vandaag de 65-plussers en zaterdag richten we ons met de gezelligste kroeg van Nijverdal op de leeftijdsgroep van ongeveer 20 tot 65 jaar.  Ik vind het  mooi om te zien hoe deze ouderen genieten, aandoenlijk”, aldus Aaltink.

  1. Muziektheater op Nijverdals landgoed Eversberg krijgt 10.000 euro subsidie

    Muziekthea­ter op Nijverdals landgoed Eversberg krijgt 10.000 euro subsidie

    NIJVERDAL/WIERDEN/RIJSSEN - Drie projecten uit de Reggestreek kunnen rekenen op een subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel. De Stichting Cultuurnetwerk Gemeente Hellendoorn ontvangt dit kwartaal het grootste bedrag: 10.000 euro voor de muziektheaterproductie ‘De slag om de Nijverdalse textiel’. De Wierdense Stichting Monument Vossenbosch krijgt 2.500 euro voor het plaatsen van een gedenkteken. Een van de kleinste bijdragen, 300 euro, is voor het Vocaal Ensemble Rijssen. Dat kan daarmee bladmuziek aankopen.

Reggestreek