Volledig scherm
Inwoners van Hellendoorn praten op woensdagavond 27 november in horecagelegenheid Noabers over de viering van 75 jaar bevrijding in het dorp. © Kernteam 75 jaar Vrijheid Hellendoorn

Hellendoorn Bevrijd zoekt kartrekkers en figuranten

HELLENDOORN - De Oranjevereniging Hellendoorn, Stichting Oald Heldern de Noaberschop en de Folkloristische Dansgroep Hellendoorn-Nijverdal (De Helderse Boerendaansers) bundelen de krachten voor het organiseren van Hellendoorn Bevrijd. Het dorp staat van 1 tot en met 5 mei geheel in het teken van de viering van 75 jaar bevrijding.

„Wij willen alles uit de kast trekken om volgend jaar op een indrukwekkende en onvergetelijke wijze aandacht te besteden aan dit historische feit”, laten de organisatoren van Hellendoorn Bevrijd weten. Het zwaartepunt van de bevrijdingsactiviteiten ligt in het weekend van 2 en 3 mei.

 Non-stop feest

„Het gehele centrum krijgt de uitstraling van een dorp uit de jaren ’40. We gaan er een non-stop bevrijdingsfeest van maken met veel muziek, zang en dans, militair re-enactment en living historie in de sfeer van 1945. Met op de Hofmansweide een militair kampement en op de zaterdagmiddag een pubquiz en aansluitend een fantastische Liberty-party”, luidt de wervende aankondiging.  

De drie bovengenoemde Hellendoornse groepen werken nu al nauw samen met de jeugdtheaterschool Kapp, Marèl Olthof, leden van Keep Them Roling en diverse koren, toneelclubs en muziekverenigingen. „Om hiervan echt een geslaagd evenement te kunnen maken zijn we nog op zoek naar veel vrijwilligers, kartrekkers en figuranten”, benadrukken ze. 

Info-avond

Op woensdag 27 november wordt in het Twents ribhouse & partycentrum Noabers een informatiebijeenkomst gehouden over Hellendoorn Bevrijd, die om 19.30 uur begint. „We willen graag samen met u de sfeer van de bevrijding beleven.”

Reggestreek