Volledig scherm
Het trainen van jeugdvoetballertjes is één van de vele en onmisbare vormen van vrijwilligerswerk. De gemeente Hellendoorn houdt in maart een waarderingsavond voor deze mensen. © john schouten

Hellendoorn doet wat terug voor vrijwilligers

NIJVERDAL - Ze vormen het cement van de samenleving. Zonder de voortdurende inzet van vele duizenden vrijwilligers zou het ook in de gemeente Hellendoorn een stukje minder prettig toeven zijn. De gemeente vindt het daarom de hoogste tijd om eens wat terug te doen voor al deze mensen.  

Het maakt niet uit of je de F-jes traint, koffie schenkt aan de bewoners van een verzorgingstehuis of bestuurslid bent bij een muziekvereniging. Al deze supervrijwilligers zijn op donderdag 19 maart meer dan welkom bij de vestiging Willem de Clercqstraat van scholengemeenschap Reggesteyn, waar voor hen een ‘waarderingsavond’ wordt gehouden, die om 19.30 uur begint. De gemeente heeft welzijnsorganisatie Stichting De Welle benaderd om de organisatie van dit evenement voor haar rekening te nemen.

Bierproeverij

Een woordvoerster van De Welle vertelt dat deze waarderingsavond om de twee jaar wordt gehouden. De laatste werd door zo’n 450 vrijwilligers bezocht. Om deze keer meer mannen te trekken zijn volgens haar een pubquiz en proeverij van speciaal bier aan de lijst met activiteiten toegevoegd. Die variëren van workshops bloemschikken en sushi maken tot improvisatietheater en een lezing over familierecht. Belangstellenden kunnen hun voorkeur opgeven bij hun opgave, maar horen pas op de avond zelf hoe de definitieve indeling eruit ziet. Die is met name afhankelijk van het maximumaantal deelnemers aan een workshop.

Aanmelden

Aanmelden voor de ‘waarderingsavond’ kan tot 1 maart, het liefst via de website www.stichtingdewelle.nl, maar inschrijfformulieren kunnen ook op werkdagen (8.30-12.30 uur) worden opgehaald bij het kantoor van De Welle aan de Constantijnstraat 32A.   

  1. Lokaal Hellendoorn na vernielde glijbaan: ‘Gemeente moet excuus maken’

    Lokaal Hellen­doorn na vernielde glijbaan: ‘Gemeente moet excuus maken’

    NIJVERDAL - Het hek om het grote speeltoestel op het grasveld voor hun woningen is een doorn in het oog van veel bewoners van de Zwaluwtong, Wintergroen, Leeuwenbek en Madeliefje. Ze zijn verontwaardigd en boos dat de gemeente Hellendoorn niet van plan is de vuurwerkschade aan het toestel op korte termijn te herstellen. Dat kan nog wel tot juni duren. ‘Ronduit belachelijk’ vindt de buurt, die het er niet bij laat zitten.

Reggestreek