De Joodse familie Samuel uit Nijverdal begin jaren '50, die grote moeite moest doen om haar tijdens de Tweede Wereldoorlog onteigende bezittingen weer terug te krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Joodse familie Samuel uit Nijverdal begin jaren '50, die grote moeite moest doen om haar tijdens de Tweede Wereldoorlog onteigende bezittingen weer terug te krijgen. © Dinand Webbink

Hellendoorn laat eigen rol onderzoeken bij onteigenen van Joodse bezittingen in en na Tweede Wereldoorlog

HELLENDOORN _ Hellendoorn laat wetenschappelijk onderzoek verrichten naar de vermeende rol die de gemeente heeft gespeeld bij de onteigening van vastgoed van Joodse families tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. „Daar zijn wij erg blij mee.”

  1. Nieuw boompje planten? Ga dan niet voor die Chinese palm uit Nijverdal, maar kies een oer-Hollandse eik, of is dat betutteling?
    PREMIUM
    Nieuwsupdate

    Nieuw boompje planten? Ga dan niet voor die Chinese palm uit Nijverdal, maar kies een oer-Hollandse eik, of is dat betutte­ling?

    REGGESTREEK - Eigen planten eerst! Geen allochtone bomen. Zet ze je tuin uit en vervang ze door Nederlands groen. Het is zover. Het IVN, de grootste natuureducatieclub van Nederland (25.000 leden), bemoeit zich met onze achtertuinen. Dat we tegels moeten vervangen door planten, wisten we al, maar nationalistisch vergroenen, is nieuw. Lang niet iedereen zit erop te wachten. Zeker Exotentuin uit Nijverdal niet, waar Chinese palmen als warme broodjes over de toonbank gaan.

Reggestreek