Volledig scherm
De bouwmarkt aan de Industrieweg derft inkomsten als de geplande ontsluiting niet wordt aangelegd. © Han Haveman

'Hellendoorn maakt gewekte verwachtingen niet waar'

NIJVERDAL - Directeur Siemen Bakker van Ter Steege Handel uit Rijssen, exploitant van de Gamma in Nijverdal, heeft in een gesprek met wethouder Jelle Beintema duidelijk gemaakt teleurgesteld te zijn over het collegebesluit om de noordelijke ontsluiting van 't Lochter te schrappen.

Volgens Bakker heeft de gemeente Hellendoorn de afgelopen jaren 'verwachtingen gewekt' die ze nu niet waarmaakt. De Gamma werd in 2005 aan de Industrieweg gebouwd, enigszins aan de rand van het bedrijventerrein. De verwachting was destijds dat de Industrieweg/Vinkenweg zou worden doorgetrokken naar de N35 (Wierdensestraat). Door die ontsluiting zou aanmerkelijk meer verkeer langs de Gamma gaan rijden, maar deze potentiële klanten blijven nu dus weg.

Geen toezegging
De wens voor een noordelijke ontsluiting van 't Lochter had ook te maken met de plannen voor de ontwikkeling van een terrein aan de Derde Kampsweg, waar wonen en werken konden worden gecombineerd. Deze plannen zijn, mede door de aanhoudende economische crisis, nooit van de grond gekomen. In een ambtelijke nota wordt gesteld dat de gemeente nooit een harde 'toezegging' aan Ter Steege Handel heeft gedaan om deze extra ontsluiting te realiseren. Directeur Bakker wil daar nu niet op reageren en houdt 'alle opties' open.

Reggestreek