Volledig scherm
Zonnepanelen langs Hellendoornse wegen? Het zou zomaar kunnen. © Marcelle Davidse

Hellendoorn stemt in met ‘energie-onderzoek’

NIJVERDAL - Rijkswaterstaat wil samen met Twentse gemeenten, provincie Overijssel, nutsbedrijf Enexis en het waterschap Vechtstormen de mogelijkheden onderzoeken voor grootschalige energieopwekking langs rijkswegen in Twente. De gemeente Hellendoorn neemt deze uitnodiging aan.  

Rijkswaterstaat heeft hiermee intussen al enige ervaring opgedaan. Als proef zijn de mogelijkheden op gronden langs de A35 tussen Almelo/Wierden en de Duitse grens in kaart gebracht. Het is nu de bedoeling dat dit project verder wordt uitgerold. Het Hellendoornse college ziet zo’n verkenning wel zitten, temeer daar Rijkswaterstaat aangeeft dat bij het uitwerken van eventuele concrete plannen ook de aanwonenden en maatschappelijke organisaties nauw worden betrokken 

Politiek

In de politieke discussie over het bereiken van de gemeentelijke milieudoelstellingen hebben de twee grootste oppositiepartijen in de Hellendoornse gemeenteraad (VVD /Lokaal Hellendoorn) duidelijk gemaakt tegen het plaatsen van windmolens en aanleggen van zonneparken op kostbare agrarische grond te zijn. Zij zetten liever in op het beter isoleren van woningen en plaatsen van zonnepanelen langs (spoor)wegen. Het lijkt erop dat ze door Rijkswaterstaat op hun wenken worden bediend. 

Reggestreek