Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Hellendoorn trekt 976.000 euro uit om de verkeersveiligheid op twee kruisingen in het centrum van Nijverdal te verbeteren, waaronder de kruising bij het politiebureau (Grotestraat-G. van der Muelenweg- Constantijnstraat). © Carlo ter Ellen

Hellendoorn trekt knip: bijna 1 miljoen euro voor aanpak 2 kruisingen in Nijverdal

NIJVERDAL - De gemeente Hellendoorn verkeert financieel in zwaar weer, maar heeft desondanks uit diverse potjes toch voldoende geld bij elkaar geharkt om twee kruispunten in het centrum van Nijverdal te kunnen aanpakken. 

Het Hellendoornse college stelt bijna een miljoen euro  ter beschikking  voor de herinrichting van het kruispunt Grotestraat-G. van der Muelenweg-Constantijnstraat en de gevaarlijke T-splitsing Constantijnstraat-Parallelweg.  

  1. Regisseuse vindt kranten uit Tweede Wereldoorlog: ‘Ik dacht eerst dit zou een mooi rekwisiet zijn’

    Regisseuse vindt kranten uit Tweede Wereldoor­log: ‘Ik dacht eerst dit zou een mooi rekwisiet zijn’

    NIJVERDAL - Het is een bijzonder toeval. Sanne Kamst-Velthuis regisseert momenteel het muzikale theaterstuk ‘Nooit Vergeten...’ dat gaat over het leven in Nijverdal tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zonder dat ze het wist staat thuis in haar schuur in het Duitse dorpje Brandlecht al jaren een doos met kranten uit 1937 en 1939. Historisch materiaal dat ze graag wil afstaan aan het Memory Vrijheidsmuseum in Nijverdal.

Reggestreek