Volledig scherm
Nijverdal-Oost betreurt het dat de Boomcateweg een toegangsweg tot industrieterrein 't Lochter blijft. © Rikkert Harink

Hellendoorn wil 'hoofdpijndossier' sluiten

NIJVERDAL - Er komt geen extra ontsluiting van industrieterrein 't Lochter. De Hellendoornse politiek is het helemaal eens met het college dat 'nut en noodzaak' van het doortrekken van de Industrieweg-Vinkenweg naar de Wierdensestraat geheel ontbreekt.

Het schrappen van de noordelijke ontsluiting heeft wel tot gevolg dat de bestaande toegang tot het bedrijventerrein via de Boomcateweg en de Van den Bergsweg open blijft. En dat tot grote teleurstelling van het bestuur van wijkvereniging Nijverdal-Oost, dat al jaren ijvert voor een verbod van vrachtauto's op de Boomcateweg en opheffing van de toegang via de Van den Bergsweg.

Uit de inspraakreactie van bestuurslid Ton Brockhoff bleek opnieuw dat de gemeente en de wijkvereniging sterk van mening verschillen over de uitleg van de tekst van een in 1992 gesloten overeenkomst. Brockhoff benadrukt dat deze kwestie als 25 jaar 'een hoofdpijndossier' is

Nijverdal-Oost stelt dat de lokale overheid destijds een keiharde toezegging heeft gedaan dat op termijn een noordelijke ontsluiting wordt aangelegd en daarna de kruising Van den Bergsweg-Boomcateweg dicht gaat. Maar volgens de gemeente is alleen een serieus onderzoek naar deze extra ontsluiting toegezegd. Hieruit is gebleken dat deze weg niet noodzakelijk is.

Reggestreek