Volledig scherm
Bernadien Bakhuis in de tuin van bed & breakfast De Reggestee © Annina Romita

Hellendoorns bed & breakfast laat vijfde tulp schieten

HELLENDOORN - Liefst vijf tulpen kreeg bed & breakfast De Reggestee in Hellendoorn vorige week toebedeeld, nadat een heuse mystery guest een nacht in het logement had doorgebracht. Toch kozen eigenaren Bernadien en Herman Bakhuis voor slechts vier tulpen.

‘Uitzonderlijk niveau’, ‘tot in de puntjes verzorgd’ en ‘voorzieningen, service en kwaliteit van topniveau’: hieraan voldoet een bed & breakfast met vijf tulpen volgens Stichting Bed & Breakfast Nederland. Dit geldt dus – door eigen toedoen nota bene – niet voor De Reggestee.

Toegankelijker
„Ik weet het”, verzucht Bernadien, als ze geconfronteerd wordt met de misgelopen kwalificaties. „We hebben erover gedacht om het te proberen, maar het is een keuze. Met vier tulpen ben je toegankelijker. Mensen selecteren bed & breakfasts met vijf tulpen toch vaak weg.”

Trots
Neemt niet weg Herman en Bernadien trots zijn op de lovende woorden uit het rapport. Bernadien: „Het is de kroon op ons werk, een stukje erkenning. Er is veel tijd en energie ingestoken. We hebben geprobeerd om ons op een goede manier te onderscheiden en dit is een bevestiging dat onze keuzes niet verkeerd waren. Misschien gaan we over vijf jaar alsnog wel voor de vijf tulpen.”

Reggestreek