Volledig scherm
Afgedankte kleine elektrische apparaten worden tegenwoordig zoveel mogelijk hergebruikt. © EPA

Hellendoornse basisscholen zamelen elektrische apparaten in

NIJVERDAL - De rooms-katholieke basisschool De Wingerd uit Nijverdal en de protestants-christelijke Jan Barbierschool uit de buurtschap Eelen en Rhaan nemen deel aan de grote inzamelingsactie van Wecycle.

 Wecycle is in de gemeente Hellendoorn verantwoordelijk  voor de inzameling en recycling van afgedankte kleine elektrische apparaten en energiezuinige lampen. Dit soort afval wordt ook wel e-waste genoemd.

 Cadeautje

De inzameling is op 3 september begonnen. Het is de bedoeling dat de leerlingen voor 19 november tenminste 75 elektrische apparaten inzamelen. Als beloning krijgt elke deelnemende school een certificaat en cadeautje. Afhankelijk van het aantal ingezamelde apparaten is dat een boekenpakket, karaoke-set of digitale camera. 

Educatief

 De inzamelingsactie van Wecycle heeft ook een duidelijk educatief aspect, want jong geleerd is oud gedaan.  Wecycle heeft de deelnemende scholen een speciale krant met puzzels en allerlei informatie gestuurd over hergebruik van apparaten en lampen. 

Jarige Job

Wecycle doneert bovendien voor elke deelnemende school een verjaardagspakket aan de stichting Jarige Job. Deze stichting zorgt ervoor dat kinderen uit minder bedeelde gezinnen toch hun verjaardag kunnen vieren met cadeautjes en traktaties.  

 1. Tribute aan ‘The Peppers’ in Nijverdal

  Tribute aan ‘The Peppers’ in Nijverdal

  NIJVERDAL - De coverband Red Hot Chili Peppers -The Tribute- geeft donderdagavond een concert in Grandcafé N-Joy aan de De Joncheerelaan. De pop-, rock-, funk- en punkmuziek van deze bekende Amerikaanse formatie wordt gespeeld door Jeffrey Hendriks (zang), Maurice Slot (drums), Teun Brugman (bas) en Harald de Ruiter (gitaar). De vier muzikanten spelen de grootste hits en andere bekende nummers van ‘The Peppers’. Het concert begint om 20.30 uur. De kaarten kosten 7,50 euro en zijn online te bestellen op www.grandcafe-njoy.nl.
 2. VVD Hellendoorn eist het aftreden van wethouder Beintema
  PREMIUM

  VVD Hellen­doorn eist het aftreden van wethouder Beintema

  NIJVERDAL - De VVD Hellendoorn vindt dat wethouder Jelle Beintema van Financiën moet vertrekken. De fractie vindt dat de Nijverdaller zijn politieke verantwoordelijkheid moet nemen voor de enorme financiële tegenvaller op het zogenoemde sociale domein, die niemand blijkbaar had zien aankomen. Ze hekelen bovendien zijn fletse optreden in het politieke debat hierover. De liberalen schrijven ‘geen enkel vertrouwen meer te hebben’ in het functioneren van deze wethouder en achten zijn aftreden daarom onontkoombaar.

Reggestreek