Volledig scherm
Afgedankte kleine elektrische apparaten worden tegenwoordig zoveel mogelijk hergebruikt. © EPA

Hellendoornse basisscholen zamelen elektrische apparaten in

NIJVERDAL - De rooms-katholieke basisschool De Wingerd uit Nijverdal en de protestants-christelijke Jan Barbierschool uit de buurtschap Eelen en Rhaan nemen deel aan de grote inzamelingsactie van Wecycle.

 Wecycle is in de gemeente Hellendoorn verantwoordelijk  voor de inzameling en recycling van afgedankte kleine elektrische apparaten en energiezuinige lampen. Dit soort afval wordt ook wel e-waste genoemd.

 Cadeautje

De inzameling is op 3 september begonnen. Het is de bedoeling dat de leerlingen voor 19 november tenminste 75 elektrische apparaten inzamelen. Als beloning krijgt elke deelnemende school een certificaat en cadeautje. Afhankelijk van het aantal ingezamelde apparaten is dat een boekenpakket, karaoke-set of digitale camera. 

Educatief

 De inzamelingsactie van Wecycle heeft ook een duidelijk educatief aspect, want jong geleerd is oud gedaan.  Wecycle heeft de deelnemende scholen een speciale krant met puzzels en allerlei informatie gestuurd over hergebruik van apparaten en lampen. 

Jarige Job

Wecycle doneert bovendien voor elke deelnemende school een verjaardagspakket aan de stichting Jarige Job. Deze stichting zorgt ervoor dat kinderen uit minder bedeelde gezinnen toch hun verjaardag kunnen vieren met cadeautjes en traktaties.  

Reggestreek