Volledig scherm
Wethouder Beintema (rechts) kreeg een storm van kritiek over een eenzijdig genomen verkeersbesluit.

Hellendoornse bestuurder gaat diep door stof

NIJVERDAL - De Hellendoornse verkeerswethouder Jelle Beintema probeerde aan het begin van de vergadering van de raadscommissie Grondgebied direct de ergste kou uit de lucht te halen.

Hij bood zijn excuses aan voor het feit dat hij de Dorpsraad Hellendoorn en werkgroep Burgerparticpatie Noord-Zuid verbinding Nu niet had betrokken bij het besluit de maximumsnelheid op een gedeelte van de geplande randweg te verhogen van 50 naar 80 kilometer per uur. Het gaat om het deel dat door het schrappen van bouwplannen in Hellendoorn-Noord buiten de bebouwde kom komt te liggen. Iets dat zowel het college als de raad zich niet direct hadden gerealiseerd toen werd besloten minder huizen in deze wijk te bouwen.

'Miskleun'
"Hierover is geen goed overleg gevoerd", erkende de wethouder volmondig. Op zijn excuses volgde een ware storm van kritiek van zowel coalitie- als oppositiepartijen. Beintema hoorde al die verwijten met gebogen hoofd aan en toonde zich geraakt. "Wij betreuren dat het zo is gelopen", "het is heel kwalijk wat hier is gebeurd" en "dit is een miskleun, die burgerparticipatie de nek kan omdraaien." Een kleine greep uit de politieke reacties, waarop Beintema reageerde met de woorden: "Uw boodschap is keihard aangekomen en die willen we zeer ter harte nemen."

Daarna bleek echter dat de wethouder nog steeds vierkant achter het besluit staat om de maximumsnelheid te verhogen. De inhoudelijke behandeling van dat verkeersbesluit volgt in de volgende commissievergadering.

Reggestreek