‘Het meisje met de traan’ verbeeldt volgens de Hellendoornse cultuurwethouder Anja van den Dolder het grote verdriet dat door velen in deze coronatijd wordt gevoeld.
Volledig scherm
‘Het meisje met de traan’ verbeeldt volgens de Hellendoornse cultuurwethouder Anja van den Dolder het grote verdriet dat door velen in deze coronatijd wordt gevoeld. © Anja van den Dolder

Hellendoornse cultuurwethouder maakt pentekening over het ‘grote verdriet van coronatijd’

NIJVERDAL - Hellendoorns cultuurwethouder Anja van den Dolder heeft  door de uitbraak van het coronavirus geen bestuurlijke verplichtingen meer in de avonduren en daardoor ineens veel meer tijd voor hobby’s als tekenen en schilderen met acrylverf.  

Het resultaat daarvan is de pentekening ‘Het meisje met de traan’, dat ze vorige week  instuurde nadat de redactie Enschede van deze krant stadsgenoten had opgeroepen zelfgemaakte kunstwerken over het  thema corona te delen. Van den Dolder had niet gezien dat deze oproep alleen voor Enschedeërs was bedoeld en trok haar inzending daarom terug.

Verdriet

„Ik heb me laten inspireren door het schilderij Het meisje met de parel van Johannes Vermeer, dat ik tijdens een recent bezoek aan het Mauritshuis in Den Haag voor het eerst zag. Mijn meisje heeft een mondkapje op en laat een traan, omdat de coronatijd voor velen zo verdrietig is”, vertelt ze. 

Reggestreek