De oranje bakken zijn bestemd voor plastic en metalen verpakkingen en drankkartons. In veel pmd-bakken wordt echter ook allerlei ander afval gegooid, waardoor deze vrachten worden afgekeurd bij de verwerker en alsnog moeten worden verbrand.
Volledig scherm
PREMIUM
De oranje bakken zijn bestemd voor plastic en metalen verpakkingen en drankkartons. In veel pmd-bakken wordt echter ook allerlei ander afval gegooid, waardoor deze vrachten worden afgekeurd bij de verwerker en alsnog moeten worden verbrand. © Lars Smook

Hellendoornse pmd-bakken blijken meer vervuild dan gedacht: 41 procent krijgt rode of oranje kaart

NIJVERDAL - Medewerkers van de gemeente Hellendoorn hebben maandag en dinsdag de inhoud van ongeveer 5500 van de in totaal 12.500 uitgezette pmd-containers gecontroleerd. De uitkomst  viel de controleurs rauw op het dak: in 41 procent van deze bakken werd afval aangetroffen dat er niet in thuishoort.

  1. Necrologie Anne van der Meiden (91): ‘Monument voor Twente’ is oet de tied kom’n
    PREMIUM

    Necrologie Anne van der Meiden (91): ‘Monument voor Twente’ is oet de tied kom’n

    HELLENDOORN - Een dag voor zijn 92ste verjaardag is in verpleeghuis Krönnenzommer in Hellendoorn professor dr. Anne van der Meiden overleden. De in Enschede geboren Van der Meiden was theoloog, predikant en hoogleraar massacommunicatie en public relations. In deze regio was hij vooral bekend vanwege zijn vertaling van de Bijbel in het Twents en van het voorgaan in kerkdiensten in de streektaal.

Reggestreek