Volledige stukken openbaar groen zijn overwoekerd door de haagwinde en deze sliertige plant laat zich niet zo makkelijk verwijderen, zo demonstreert verslaggever Jeroen de Kleine.
Volledig scherm
PREMIUM
Volledige stukken openbaar groen zijn overwoekerd door de haagwinde en deze sliertige plant laat zich niet zo makkelijk verwijderen, zo demonstreert verslaggever Jeroen de Kleine. © Bert Kamp

Help, de haagwinde woekert in de Twentse tuinen (maar dit kun jij er tegen doen)

tipsNIJVERDAL/WIERDEN - Japanse duizendknoop? Berenklauw? Ga maar achter in de rij staan. Er lijkt een nieuwe woekerkoning aan de macht. En het is geen exotische megagroeier. Gewoon een vertrouwd West-Europees onkruid. Soms geliefd door z’n witte ‘pispotbloemetjes’, maar nu niet, want de haagwinde maakt gemeenten, inwoners en bestrijders gillend gek. 

  1. Omgeving N35 in Haarle veiliger door komst fietsloopbrug? ‘Dit is geen oplossing, maar een prestigekwestie’
    PREMIUM

    Omgeving N35 in Haarle veiliger door komst fietsloop­brug? ‘Dit is geen oplossing, maar een prestige­kwes­tie’

    Zo staat Haarle achteraan bij het uitdelen, en zo stromen binnen enkele maanden meerdere veiligheidsmaatregelen binnen. Blijdschap alom, zou je denken. Maar de aankondiging van de komst van een fietsloopbrug in de omgeving van de N35 in Haarle kan op veel gefronste wenkbrauwen rekenen. Zo ook bij Plaatselijk Belang Haarle. ,,Ik heb mij altijd al afgevraagd wie je met dit plan blij maakt. Niet de inwoners in ieder geval’’, zegt voorzitter Ron Vloedgraven.

Reggestreek