Voorzitter Tineke van Buren en secretaris Jeroen Piksen van de Stichting Noabers van ’n Oalen Griezen maken zich sterk voor het behoud van de monumentale dorpskerk in Hellendoorn.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Tineke van Buren en secretaris Jeroen Piksen van de Stichting Noabers van ’n Oalen Griezen maken zich sterk voor het behoud van de monumentale dorpskerk in Hellendoorn. © Emiel Muijderman

Help, de klokken in ’n Oalen Griezen in Hellendoorn scheuren! Gezocht: 71.000 euro om ze te redden

HELLENDOORN - Iedereen in het dorp Hellendoorn kent het geluid van de drie klokken van ’n Oalen Griezen. „Deze klokken zijn een noaber voor alle inwoners en dat willen wij graag zo houden”, aldus Jeroen Piksen. Maar twee van de drie klokken staan op scheuren. Actie is nodig.

  1. Necrologie Anne van der Meiden (91): ‘Monument voor Twente’ is oet de tied kom’n
    PREMIUM

    Necrologie Anne van der Meiden (91): ‘Monument voor Twente’ is oet de tied kom’n

    HELLENDOORN - Een dag voor zijn 92ste verjaardag is in verpleeghuis Krönnenzommer in Hellendoorn professor dr. Anne van der Meiden overleden. De in Enschede geboren Van der Meiden was theoloog, predikant en hoogleraar massacommunicatie en public relations. In deze regio was hij vooral bekend vanwege zijn vertaling van de Bijbel in het Twents en van het voorgaan in kerkdiensten in de streektaal.

Reggestreek